Sowieso moet elk kantoor, ongeacht de grootte, buiten een aantal verplichtte zaken zoals handgel, mondmaskers en handschoenen ook een actieplan hebben. Dit actieplan is een omschrijving van de zaken die voorzien zijn om op een veilige manier te werken.

 

Ook moet je informatieve affiches ophangen op zichtbare plaatsen. Denk dan aan affiches met richtlijnen rond handen wassen, social distancing, hoe de verspreiding van het virus tegen te gaan enz. Aan de ingang van de zaak dient een affiche opgehangen te worden met de instructies die de medewerkers en bezoekers dienen te volgen.

 

Er zijn verschillende checklists voorhanden die je kan gebruiken. Wij vinden deze van de Federale Overheidsdienst een handig en volledig document. Doorloop deze checklijst, vul hem in en zorg er voor dat je deze op een centrale plek ter beschikking stelt. Heb je het overzicht voor je organisatie volledig ingevuld en de nodige materialen voorzien? Dan ben je er bijna klaar voor.

 

Wij hebben een aantal informatieve documenten ontwikkeld. Het betreft posters, affiches en richtlijnen die je kan afdrukken en ophangen in jouw organisatie. Misschien kunnen deze je een beetje verder helpen:

 

Affiche social distancing ‘go’

Affiche social distancing 1.5m

Affiche plek vrijlaten

Affiche niet betreden

Affiche bescherm jezelf

Affiche handen wassen

Affiche mondmasker

Affiche social distance resto

Affiche social distance trap

Affiche social distance lift

Affiche onze afspraken

Back to top