KMO Team Business Center

Opleidingen

Inschrijven voor een opleiding

 • Je kan inschrijven via de webpagina van de betreffende opleiding.
  Inschrijven kan tot de opgegeven datum. Wanneer een klas volzet is, wordt deze eerder afgesloten.

 • Je inschrijving is definitief vanaf het moment dat je de inschrijfwizard ingevuld & verstuurd hebt en je van ons een bevestigingsmail ontvangen hebt. Ook wanneer je tijdens de opleiding niet komt opdagen, blijf je ingeschreven en dient de opleidingskost voldaan te worden.

 • Aarzel niet jouw vraag te stellen door een mailtje te sturen naar opleidingen@kmoteam.com. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

 • Ja, dat kan. We begrijpen dat je soms last-minute wijzigingen moet opnemen in je agenda. Een collega mag dan gerust jouw plaats innemen.  We vernemen dit graag op voorhand zodat wij de nodige wijzigingen aan onze documenten kunnen aanbrengen.

 • Annuleren is steeds mogelijk. Hou wel rekening met volgende voorwaarden:

  1. Schriftelijk annuleren > 14 dagen voor aanvang van de opleiding is kosteloos. Stuur hiervoor een mail naar
  opleidingen@kmoteam.com

  2. Schriftelijk annuleren tussen 14 – 7 dagen voor aanvang van de opleiding geeft aanleiding tot 50% annuleringskost. Stuur hiervoor een mail naar opleidingen@kmoteam.com.

  3. Schriftelijk annuleren < 7 dagen voor aanvang van de opleiding geeft aanleiding tot 100% annuleringskost. Stuur hiervoor een mail naar opleidingen@kmoteam.com.

  4. Het niet-betalen van de opleidingskost, geldt niet als annulatie.

  Meer informatie vind je op onze Algemene voorwaarden.

Betalen en subsidies

 • Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Doordat KMO Team Opleidingen een geregistreerd dienstverlener van KMO Portefeuille is, kan je voor onze opleidingen een subsidie tussenkomst aanvragen tot max 30% van de opleidingskost (excl BTW), met een maximaal steunplafond van €7.500 per jaar.Ons erkenningsnummer is DV. O222137.

 • Zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s (die aan de opgelegde voorwaarden voldoen) kunnen van deze maatregel gebruik maken. Meer info vind je hier.

 • Kleine ondernemingen kunnen max 30% subsidie verkrijgen op de opleidingskost (excl BTW). Middelgrote ondernemingen kunnen max 20% subsidie verkrijgen op de opleidingskost (excl BTW). Beide met een maximaal steunplafond van €7.500 per jaar.

  1. Je schrijft je in voor een van onze opleidingen. Je ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving en een 2-tal weken voor aanvang, onze factuur.
  2. Je betaalt eerst het BTW-bedrag rechtstreeks aan KMO Team Opleidingen, je vermeldt hierbij de gestructureerde mededeling die je op onze factuur kan terug vinden.
  3. Je registreert je firma (indien dit de eerste keer is dat je KMO Portefeuille gebruikt) of je meldt je aan op de website van KMO Portefeuille.
  4. Je dient een projectaanvraag in en geeft als projectbedrag het inschrijvingsgeld excl. btw in (zie factuur). (!) Deze aanvraag dient ten laatste 2 weken na aanvang van de opleiding aangevraagd te worden.
  5. De portefeuille geeft aan hoeveel percent van je opleiding zij subsidiëren en hoeveel jij dan nog dient te betalen (restbedrag).
  6. Je betaalt jouw deel. Vermeld bij factuurnummer de gestructureerde mededeling (zie factuur). (!) Deze betaling dient ten laatste 4 weken na aanvraag van je subsidie gestort te worden.
  7. Meldt je een laatste keer aan op de website van KMO Portefeuille om het bedrag op uw digitale portefeuille door te storten naar KMO Team Opleidingen als dienstverlener. Klik hiervoor (in de betreffende opleiding) op de knop ‘betalen’. Na 14 kalenderdagen ontvangen wij jouw volledige betaling.

  Een praktisch voorbeeld (30% subsidie tussenkomst)

  1. Je schrijft je in voor een opleiding die een kostprijs heeft van € 199,00 (incl catering , excl BTW).
  2. Je ontvangt een factuur voor € 240,79 (incl BTW). Je betaalt het BTW-bedrag, zijnde € 41,79, rechtstreeks aan KMO Team Opleidingen.
  3. Na de afronding van je inschrijving, dien je je subsidie aanvraag in te dienen via de website van KMO Portefeuille. Meldt je aan. Bij het projectaanvraag geef je de prijs excl BTW in, nl € 199,00.  Ons erkenningsnummer is DV.O222137.
  4. Je stort als kleine onderneming € 139,30 (70% van het projectbedrag) of indien je een grote onderneming bent, € 159,20 (80% van het projectbedrag) op de rekening van Sodexo.
  5. De Vlaamse Overheid vult op haar beurt het projectbedrag in uw elektronische portefeuille aan (tot € 199,00) met het goedgekeurde subsidiebedrag.
  6. Je elektronische portefeuille bevat nu € 199,00. Meld je een 2e keer aan in KMO Portefeuille. Via de betaalknop betaalt u het overgebleven verschuldigde bedrag aan KMO Team Opleidingen (dienstverlener).

 • Contacteer dan gerust het gratis nummer 1700 of bekijk uitgebreide FAQ op de website van KMO portefeuille.

 • Een veelgemaakte denkfout is dat men denkt dat, na het betalen van je eigen aandeel  (KMO Portefeuille) in de opleiding, de subsidie aanvraag rond is. Dit klopt echter niet. Nadat je je aandeel in het projectbedrag aan Sodexo hebt gestort en KMO Portefeuille het projectbedrag heeft aangevuld, zit het volledige projectbedrag in je digitale KMO-portefeuille. Je dient dan de betaalopdracht nog te bevestigen. Dit doe je door terug in te loggen in je KMO Portefeuille dossier en op de knop ‘betalen’ te drukken.
  Als je deze procedure correct uitgevoerd hebt, zal je hiervan een bevestigingsmail van KMO Portefeuille ontvangen.
  Pas 14 dagen na het geven van de betaalopdracht ontvangt KMO Team Opleidingen (dienstverlener) dit bedrag op haar rekening.

Stel ons je vragen!

Heb je een vraag of aanbeveling voor ons? Kom je graag eens een kijkje nemen in ons Business Center? Neem dan zeker even contact op. Wij staan je met veel plezier te woord!

Contacteer ons
Back to top