Cloud Computing

Wat is cloud hosting?

IT moet werken én performant zijn, op elk moment van de dag. Dat is van levensbelang voor uw onderneming en de basis van Cloud Hosting. Bij cloud hosting maakt u efficiënt gebruik van de infrastructuur van de hosting provider. Zo geniet u van maximale beschikbaarheid en schaalbaarheid tegen een minimale kostprijs. De hoge investeringen en operationele kosten die gepaard gaan met het bouwen en onderhouden van Uw betrouwbare infrastructuur (server hardware, netwerk- en beveiligingsinfrastructuur, energieverbruik, koeling, virtualisatie, back-ups, monitoring, updates enz.) worden namelijk gedeeld door een groot aantal gebruikers, wat het kostenplaatje voor Uw bedrijf drukt en Uw Performantie steeds optimaal is zonder er in te investeren.

Uw voordelen?

 • Vaste kost voor uw IT , zonder onverwachtheden
 • Geen zorgen rond Hardware / Software / Onderhoud
 • Overal en altijd beschikbaar
 • Hoogwaardige IT Infrastructuur tegen transparante prijzen

De Return Of Investment (ROI) is zeer duidelijk in het voordeel van elke onderneming in de Cloud!

 

1. Maximale beschikbaarheid, 100% continuïteit voor Uw Onderneming

Uptime van uw IT (en dan vooral uw kritische bedrijfsapplicaties) is van cruciaal belang. Bij ons geniet uw Cloud Server automatisch van High Availability. Dat wil zeggen dat wanneer er in de Cloud een hardware-onderdeel faalt, uw Cloud Server onmiddellijk wordt opgestart op een andere server in de cloud. Met VMware Fault Tolerance gaan we nog een stap verder. Hierbij wordt er een identieke versie van uw server in een soort stand-by-modus gezet die naadloos overneemt wanneer er met de actieve server iets mis gaat en dit zonder dat iemand er iets van merkt. Zo wordt downtime niet enkel beperkt tot een paar minuten, maar is deze gewoonweg onbestaande.

2. Hoge schaalbaarheid super Flexibel

Uw Cloud Server bevindt zich in een ‘wolk’ van resources. De Cloud heeft als voordeel dat er ten allen tijde razendsnel extra rekenkracht, geheugen, opslagruimte en/of netwerkbandbreedte aan uw Cloud Server kan worden toegevoegd. Uw Cloud Server groeit m.a.w. mee wanneer dat nodig is (en kan dus ook terug krimpen indien nodig uiteraard). U betaalt enkel voor wat u nodig heeft. U kan de Cloud Servers dus ook perfect gebruiken voor projecten waarbij er tijdelijk nood is aan extra resources (events, marketingacties, seizoenpieken ...).

3. Hoog kwalitatieve hardware- en security infrastructuur

Op het vlak van hardware doen wij een doorgedreven selectie van de meest performante en duurzame componenten. Zo werken wij met Dell en HP-servers, Cisco , Juniper en Watchguard netwerk- en security infrastructuur en centrale storage-infrastructuur van EMCS en NetApp. Door het samenvoegen van VMware vSphere virtualisatietechnologie en deze infrastructuur, kunnen we u de hoogste betrouwbaarheid en performantie en datagarantie garanderen.

4. Eenvoudig server- en applicatiebeheer

Wanneer er werkzaamheden zijn, kunnen de Cloud Servers onmiddellijk worden verplaatst binnen de cloud. Ook voor het uitrollen van nieuwe software-updates heeft de cloud enkel en alleen voordelen, zo kan u eerst even testen of alles werkt op een kopie van uw server voor deze in productie wordt toegepast.

5. Geen investering in hard- en software

U hoeft zelf niet meer te investeren in dure hardware of u bezig te houden met de ingewikkelde onderhoud- en softwarelicentiepolitiek.

Wat krijgt u?

 • Cloud server(s) met de nodige rekenkracht en opslagruimte om de data en applicaties van uw bedrijf te draaien
 • Dagelijkse back-up met een retentie-periode naar keuze
 • Premium SLA op hardware/connectiviteit en de VMware-laag
 • Windows server Licenties
 • Remote Desktop Licenties
 • Office Standaard Licenties
 • Hosted Exchange mailbox met 5GB capaciteit
 • Microsoft SQL Licenties
 • Trend Micro Antivirus Licenties

Wat betekent dit in de praktijk?

 • Wanneer u gebruik maakt van de Cloud is uw server toegankelijk van op eender welke locatie waar u over internet beschikt: thuis, op kantoor, in de wagen, op vakantie enz.
 • Doordat we gebruik maken van hosted exchange kan u zeer makkelijk uw mails, agenda en contacten synchroniseren met iPad, iPhone en andere smartphones. Wat u ziet op de smartphone ziet u ook in uw Outlook.
 • Geen zorgen meer over wat er allemaal kan misgaan met uw server (crash harde schijf, mislukte back-up, wanneer kan mijn IT-specialist het komen oplossen, wanneer zijn de vervangstukken leverbaar, enz.)

U weet perfect wat het IT-budget is. Uw licenties voor zowel Software als Hardware zitten immers mee in de prijs per maand.

Interesse ?

Onze specialisten staan klaar om u te informeren, adviseren, en te begeleiden om de stap te zetten en Uw onderneming te doen besapren.

Graag een offerte voor Cloud Hosting op maat van uw bedrijf en in functie van uw noden?

Contacteer ons vrijblijvend.

Hulp Nodig?

Contacteer onze medewerkers rechtstreeks op ons nummer : 03 369 97 91.

OF

Vul vrijblijvend ons offerte formulier in!

Online Boekhouding?

Beheer zelf uw boekhouding online en bespaar zodoende kosten voor de boekhouding. KMO Team helpt u op weg.

Bekijk hier meer info

Kosten besparen?

VOIP voor de KMO is de ideale manier om te besparen op uw vaste kosten, contacteer ons voor meer info!

Bekijk hier meer info